Seuraa meitä somessa:

WoVo uhmasi jälleen LP Viestiä

06.03.2016

Sunnuntain TV-ottelussa WoVo Rovaniemi uhmasi LP Viestin kotivoittojen hurjaa putkea todenteolla. Pölkky, Pieksämäki ja OrPo myös voittoihin.

WoVo Rovaniemi (16-11) oli jälleen kerran vaikea vastustaja LP Viestille (25-2) Salohallissa. Vieraat veivät ottelua kaksi erää, olivat lähellä jopa 0-3 -vierasvoittoa, mutta viime hetkellä kotijoukkue sai otteen itselleen ja päätöserä olikin jo melkoista rallattelua.

LP Viestille 3-2 (25-27, 19-25, 25-23, 25-18, 15-8) -voitolla ja yhden pisteen "menetyksellä" oli vähemmän merkitystä kuin WoVon saamalla yhdellä sarjapisteellä. Rovaniemeläiset vahvistivat tuolla pisteellä kotietua puolivälieriin.

WoVolla oli paras tilaisuus homman käärimiseen neljännessä erässä, jossa se 23-22 -johdossa pääsi hyökkäämäänkin kahta mahdollisuutta ottelupalloon. LP Viestin rutiini oli kuitenkin jälleen kerran kova.

LP Viestille kotivoitto oli suomalaisjoukkueita vastaan virallisissa otteluissa (liiga+cup) 72. perättäinen sitten lokakuun 2012 HPK tappion. LP Viestin ennätys perättäisissä kotivoitoissa on vuosilta 2008-2012 74:n suuruinen.

Huhtikuun 2008 jälkeen LP Viesti on hävinnyt kotonaan vain kerran 134:sta ottelustaan.

Lena Lymareva (26/+10) ja vaihdosta peliin tullut Dubravka Rakic (15/+10) olivat kotijoukkueen voiton pääarkkitehdit.

LP Viestille merkittiin ottelussa perätu 36 hyökkäysvirhettä (23 suoraa virhettä, 13 torjuntaan lyömistä), kun WoVon lukema oli 23. Ison osan salolaisten virheistä pystyy laittamaan myös vieraiden erinomaisen pelaamisen piikkiin.

Jessica Kosonen, libero, WoVo

- Melkein kolme erää pelattiin hyvällä tasolla, tultiin erien alkuun hyvin, toteutettiin pelisuunnitelmaa ja saatiin kaksi erää. Kolmannessa erässä LP Viesti otti sitten erän haltuun. Parannettiin eilisestä HPK-pelistä aika paljon. Yksi piste oli meille tosi tärkeä. Kolmas erä tietenkin jäi kaivelemaan, kahdessa viimeisessä erässä ei onnistuttu samalla tavalla.

Sari Tauriainen, passari LP Viesti

- WoVo tuli kahteen ekaan erään ihan 120 lasissa ja jäätiin jalkoihin. Vähempi peliaika on tietysti haasteellinen tilanne passarille, mutta näillä nyt mennään. Kolmannen erän lopulla saatiin peli kulkemaan paremmin ja se vei voittoon saakka.

Teemu Mäkikyrö, WoVo-valmentaja

- Kova pelihän tämä oli, fiilis oli eiliseen peliin verrattuna parempi ja oltiin valmiimpia. Jessican siirto liberoksi toi rauhallisuutta takakentälle ja antaa uskoa peliin. Tämä oli vähän samanlainen peli kun edellisellä kerralla Salossa, kaksi erää vietiin, mutta sitten kaveri alkoi parantaa peliään. Nelli Rantanen pelasi hyvin kaksi erää, mutta sitten tehot alkoivat laskea, samalla LP Viesti paransi syöttöään. Ulkomaiset pelaajat ihan ok, ei parasta. Tavoite on edelleen finaalissa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin valmentaja

- WoVo pelasi kaksi erää hyvin ja lopulta nuo numerot jonkin verran jopa mairittelevat meitä. Viimeisessä erässä oltiin sitten peliä vieviä. Olihan siellä jopa 0-3 -tappio kahden pisteen päässä. Koko joukkueen voitto - niin kuin eilenkin, tänään ehkä vielä enemmän. Kaikki kymmenen käytössä ollutta pelaajaa pelasivat kai vähintään erän jokainen. Duda tuli hyvin sisään, Nadjalla oli tehoja hyökkäyksessä, torjuntaan kaivataan vielä parannusta. Lena pelasi parittomat erä hyvin, mutta välillä tehot selvästi laskivat. Viidenteen erään laitettiin Lena 4-paikalle ja sanottiin "Hoida homma". Näitä voi kuvitella helpoiksi peleiksi mutta koko kausi on osoittanut, että helppoja pelejä ei ole.

- Oman pelin nihkeys oli osaltaan myös vastustajan hyvyyttä ja lisäksi meillä kokoonpano vaihtui eilisestä aika paljon. Vastuunkantajia välillä kentälle kaivattiin, sieltä puuttui vähän piiskuri tänään. Myöskään yksin passarina ollut Sari ei oikein saanut tukea.

LP Viestin toinen passari Jenni Hiltunen oli kummilapsensa ristiäisissä ja muutenkin LP Viestin penkki oli normaalia kapeampi, pöytäkirjassa oli 10 pelaajaa.

LähiTapiolan Vakuuttavin pelaaja: Lena Lymareva
Otteluisäntä Maskun Kattopinnoitteen palkinnot: Nassar ja Lymareva.

LP Viesti: Lymareva 26/+10, Rakic 15/+10, Gokhshtein 11/+7
WoVo: Rantanen 14/+2, Pekkarinen 13/+5, Miilen 12/+4

Yleisöä: 571
T 9-13, Ä 7-5, SV 9-9, VO% 46-41, H% 41-31

LähiTapiolan pisteet
3 Lymareva LP
2 Nassar WoVo
1 Rakic LP

Ottelutilasto

Pölkky tyylillä voittoon Kuortaneella

Pölkky Kuusamon (12-14) hyvä lataus näkyi pelin jokaisella osa-alueella heidän vieraillessaan Kuortaneella (1-7), mistä tuliaisina heille arvokkaat kolme sarjapistettä. Opiston valmennuskeskuksen joukkue tarjosi vastusta ainoastaan avauserässä. 0-3 (18-25, 11-25, 16-25).

Koko ottelun tasaisin erä nähtiin heti ensimmäisessä, missä kotijoukkue ahdisteli Pölkkyä ihan tosissaan erän alussa. Pian teknisen aikalisän jälkeen Pölkky sai pelijuonesta kiinni, eikä erän voittajasta ollut tämän jälkeen epäselvää.

Toinen erä oli vahvaa Pölkyn näytöstä. Erityisesti joukkueesta nousi esiin Olena Prokopenko, jonka aloitus-syötöt toivat vierailijoille kuusi perättäistä pistettä.

Ottelun viimeisessä erässä ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Pölkyn peli kulki mallikkaasti niin puolustuksen kuin hyökkäystenkin osalta. Prokopenko oli vahvasti esillä koko ottelussa iskien 18 pistettä.

- Tasapainoinen suoritus kaikilla pelin osa-alueilla. Saatiin vietyä koko pelisuunnitelma läpi tyydyttävästi. Tiedettiin tänne tultaessa, ettei asenteella voi leikitellä ja se näkyi joukkueen pelissä tänään. Olen todella tyytyväinen päivän esitykseen, kertaili pelin jälkeen Pölkyn valmentaja Tuomas Alatalo.

- Kyllä tänään meitä vastassa oli todella laadukas joukkue, hyvillä ulkomaan vahvistuksilla jalostettuna. Tämä ottelu päivitti hyvin meidän tulevia EM karsinta otteluita. Puolustus oli tänään heikompaa kuin aikaisemmin, joten se jäi vähän kaivelemaan, mutta emme tänään paremmillemme voineet yhtään mitään, summasi puolestaan opistonjoukkueen valmentaja Tapio Kangasniemi.

Kuortane: Mikkilä 9/+3, Hujanen 7/+2, Madsen 5/0
Pölkky: Prokopenko 18/+13, Piesanen 11/+8, Klimova 9/+8

Yleisöä: 105 T 3-8, Ä 5-7, SV 6-5, VO% 39-33, H% 28-51

LähiTapiolan pisteet
3 Paananen Pölkky
2 Prokopenko Pölkky
1 Mikkilä Kuortane

Ottelutilasto

OrPo jatkaa taistelua kotiedusta

OrPo (17-9) kuittasi kotivoiton Mestosta (4-23) erin 3-0 (25-21,25-20,30-28) ja jatkaa taistelua pudotuspelien avauskierroksen kotiedusta.

Johanna Siuro, Mesto:

- Meille sinänsä merkityksetön ottelu, paikka varmistettu.Haettiin omaa peliä ja onnistuttiin, menty joukkueena eteenpäin. OrPolla hyvä vastaanotto. Kotimaisena joukkueena meillä ei ole mitään hävettävää, vaikka lukemat ovatkin 3-0.

Eveliina Smolander, OrPo:

- Tulosta haettiin ja saatiin. Kova viikko takana. Meillä nousi pallo hyvin. Ei meiltä paras peli, mutta voitettiin.

Viktor Circhenko, Mesto:

- Toisaalta tyytyväinen, peli kulki ja hyvä tunnelma kentällä, vaikka 3-0. Meiltä toinen hyvä peli peräkkäin, joukkue kehittynyt. OrPolla erinomainen vastaanotto 65% ja täydellisiäkin 31%, hyvä passari ja hyvät keskarit.

Teemu Oksanen, OrPo:

- Tulos oli tärkein. Kova harjoitusviikko ja Eveliinasta näki hyvin, kuinka hyvä harjoittelu on siirtynyt peliin. Erien lopuissa ehkä odoteltiin, että ne menisivät uitsestään. Siuron Jossu pelaa hyvin ja häneen on vaikea saada otetta.

Otteluisäntä Oriveden seurakunta palkitsi joukkueiden parhaina
Mestosta Johanna Siuron ja OrPosta Maria Tuomisen.

OrPo: Adamenya 14/+8, Moim 13/+2, Karhu 10/+2
Mesto: Siuro 17/+12, Alho 10/+4, Lepistö 8/+5

Yleisöä: 380
T 10-6, Ä 8-5, SV 8-9, VO% 65-50, H% 40-34

LähiTapiolan pisteet
3 Tuominen OrPo
2 Adamenya OrPo
1 Smolander OrPo

Ottelutilasto

Pieksämäki piti toivonsa elämässä

Pieksämäki Volley (8-18) piti toivetta pudotuspeleihin selviämisestä vielä hengissä voitettuaan LP-Vampulan (8-19) pitkässä ottelussa 3-2 (20-25, 25-11, 25-22, 17-25, 15-12).

LiigaPlokilla ja LP-Vampulalla on sijoilla seitsemän ja kahdeksan 27 pistettä ennen päätöspelejään. Ploki saa vieraakseen Pölkky Kuusamon ja LP-Vampula Meston. Pieksämäki Volleylla on jäljellä kaksi vieraspeliä pohjoisessa ja takaa-ajomatkaa neljä pistettä edellä oleviin, jotka se ohittaisi kahdella voitolla LiigaPlokin ja LP-Vampulan molempien hävitessä pelinsä.

Parhaat pelaajat:
Pivo Kärkkäinen
Vampula Helminen

Satu Natunen

- Kyllä voitto tietysti lämmittää, vaikka kolmea pistettä haettu pitkään, kaksi pistettä oli hyvä. Koko joukkueelta yhtenäinen hyvä peli. Eliisellä loisto peli kuudella torjunnalla ja komeilla plussilla.

Aigor Kaibald

- Ensimmäinen erä hyvin ja toinen karkasi käsistä. Vastustaja pelasi hyvin. Meidän peli meni ylös ja alas, mutta loppua kohti parani vaikka hävittiin.

Pieksämäki: Bulajic 21/+15, Kärkkäinen 16/+7, Hollas 15/+14
LP-Vampula: Hiltunen 18/+7, Helminen 18/+6, Iltanen 12/+9

Yleisöä: 241
T, Ä, SV, VO%, H%

LähiTapiolan pisteet
3 Hollas Pieksämäki
2 Bruns LP-Vampula
1 Kärkkäinen Pieksämäki

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
Tuomo Toppinen / Pieksämäki

  Takaisin