Seuraa meitä somessa:

WoVolle tärkeät pakkopisteet

20.02.2022

WoVo Rovaniemi otti tärkeät kolme pistettä taistelussa liigakarsintoihin joutumista, ja mikesei pudotuspeleihin pääsemistäkin ajatellen, kaatamalla Helsinki Volleyn sunnuntaina kotonaan 3-0 (25-19, 25-16, 25-16).

WoVo – Helsinki Volley 3-0 (25-19, 25-16, 25-16)

239 henkilöä oli saapunut Lapin Urheiluopistolle, kun WoVo kohtasi Helsinki Volleyn kolmatta kertaa tälle kauteen. Helsinki Volleyn valmentaja Ismo ”Iska” Tuominen teki paluun pitkän tauon jälkeen Lapin Urheiluopistolle. Iska valmensi Perungan Poikia viidellä eri kaudella ja nyt Iska palasi ensimmäistä kertaa Helsinki Volleyn peräsimessä Lapin Urheiluopistolle.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, kun joukkueet vaihtelivat johtavaa joukkuetta joka toinen pallo. Tilanteen 12-13 jälkeen Helsinki Volley sortui viiteen virheeseen putkeen, kunnes Ismo Tuominen turvautui aikalisään tilanteessa 17-14. Aikalisän jälkeen Helsinki Volley tuli peliin takaisin, mutta WoVon Oona Viljanen oli eri mieltä. 3 pistettä Oonalle putkeen ja Helsinki Volley uudelle aikalisälle. Erä lopulta WoVolle 25-19.



Toinen erä oli kaksilukuisiin pisteisiin asti tiukka. Sen jälkeen WoVo alkoi pelaamaan vahvemmin. WoVo onnistui laajalla rintamalla, kun Saana Lindgren ja keskitorjujat Larisa Lehtoranta ja Assi Vainikka paukuttivat pisteitä vuorotellen. Tilanteessa 17-10 Helsinki Volley vaihtoi kentältä pois passarina alkupelin pelanneen Irina Melnichukin. Melnichukin pelissä näkyi, että hänellä oli jotain terveyshuolia, jotka Ismo Tuominen vahvisti ottelun jälkeen. Erä WoVolle 25-16, kahden Saana Lindgrenin onnistuneen hyökkäyksen jälkeen.

Kolmannessa erässä taas mentiin tasavauhtia, tällä kertaa 11 pisteeseen asti. Tämän jälkeen WoVo näytti samaa torjuntapeliä, mitä nähtiin jo Jymyä vastaan. Kolmannen erän kaikki 4 torjuntaa eräloppuun, kun Saana Lindgren ja Larisa Lehtoranta ottivat molemmat torjuntoja vieden erän ja koko ottelun WoVo 25-16 ja 3-0.



Petra Salmela, WoVo:

- Tuntuu mahtavalta. Tänään oli rohkeaa pelaamista niin itseltä kuin joukkueelta. Nyt syömään ja saunomaan, niin jaksaa huomenna reissata.

Saimi Heikkinen, Helsinki Volley:

- Huono fiilis ja tehtiin paljon omia hölmöjä virheitä. Ei pelattu omaa peliä ja odotettiin paljon enemmän pelistä.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Torjunta-puolustustaktiikka onnistuu ja saadaan laadukkaita, tiiviitä torjuntoja paljon aikaan. Pelin alussa näkyi pakkovoiton hakeminen, oltiin telineissä ja tehtiin paljon syöttövirheitä. Parannettiin koko pelin ajan ykköskosketuksen laatua. Tyytyväinen Petra Salmelan passipeliin ja Larisa Lehtorannan pelaamiseen verkolla. Alkuviikkoon pari peliä, joista pisteitä kotiin tuodaan.

Ismo Tuominen, Helsinki Volley:

- Pirun mukava olla takaisin Lapin Urheiluopistolla, kunnes peli alkoi. Eilen tultiin, tuttuja ihmisiä ja ihan kuin kotiin tulisi. Syöttö-vastaanotto hävittiin pystyyn. Viimeisen erän vastaanotolla olisi ollut mahdollisuus haastaa. Vastaanoton pehmeys yllätti. Melnichukilla terveysmurheita. Hävittiin kaikilla osa-alueilla.

WoVo - Helsinki Volley 3-0
25-19, 25-16, 25-16
Koti:Lindgren 17/+9,Viljanen 12/+7,Lehtoranta 8/+5
Vieras:Heikkinen 10/+0,Vallin 5/-3,Kokko 5/+3

Joukkueiden MVP:t
WoVo: Petra Salmela
Puijo Wolley: Saimi Heikkinen

PROlibero
Janina Laine, WoVo

Ottelutilasto

  Takaisin