Seuraa meitä somessa:

WoVon piristyminen ei riittänyt erävoittoon Hämeenlinnasa

29.01.2018

HPK nousi naisten liigakärkeen kukistettuaan maanantaina kotonaan WoVo Rovaniemen. WoVo esitti parasta peliään pitkään aikaan ja taisteli etenkin toisessa erässä erävoitosta loppuun asti.

HPK:n voittonumerot olivat 3-0 (25-17, 25-23, 24-18).

Avauserässä Mestaruusliigan kärkiseuran ja peränpitäjän välinen tasoero näkyi vielä melko suurena. HPK hakkasi tekniselle aikalisälle mennessä kahdeksan pisteen etumatkan ja venytti sitä vielä kymmeneen vaihdettuaan kentälle passari Maria Tuomisen ja yleispelaaja Eveliina Rautiaisen pian teknisen jälkeen.

Toiseen erään Woman Volley sai paremman alun ja jopa hallitsi erää syöttönsä turvin. Parhaimmillaan vieraat etenivät 15–19-johtoon ja erä oli käytännössä rovaniemeläisten omissa käsissä. Hyvää virettään jatkaneen Salla Karhun syöttövuorolla HPK palasi kuitenkin välittömästi kuskin paikalle ja sai hetken päästä kolme eräpalloa WoVon hermoillessa helppoja virheitä. Alisa Hirvonen syötti lappilaiset vielä pisteen päähän, kunnes Suvi Kokkonen iski Kerholle helpottavan ratkaisun torjunnan käsistä.

Huolimatta pettymyksestä nuori WoVo jatkoi hyvää peliään vielä kolmannessa erässä. Taisto pysyi tiukkana tekniselle aikalisälle asti hakkuri Nelli Rantasen tehdessä kovaa jälkeä. Tasatilanteesta 17–17 ero repesi äkkiä HPK:lle Daniela Öhmanin tuhoisien syöttöjen ja hyökkäysratkaisujen seurauksena. Passari Chloe Collins taas otti ohjat vielä viimeisellä syöttövuorolla.

Maajoukkuepaikkaakin hätyyttelevä rovaniemeläisten kauden ylivoimainen ykköspelaaja Rantanen oli ottelun tähti kovilla tehoilla 18/+13. Kerhon yksilöt eivät taas loistaneet, mutta vahvimmalla rutiinilla urakoivat Karhu ja Öhman, molemmilla 12/+8.

WoVo:lta puuttui riveistään nilkkansa pyöräyttänyt Cassie Strickland, joka on riveistä poissa jonkun viikon. 



HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Tiedän, ettemme esitä parasta lentopalloamme tällä hetkellä. Kaikki ottelut, joita olemme nyt pelanneet ovat vaikuttaneet henkisesti. Kun on henkisesti väsynyt, pelin laatu laskee hieman. Oli silti hyvä voittaa ja hallita ottelua enimmäkseen syötöllämme. Olen tyytyväinen, mutta tiedän, että töitä on vielä tehtävä. WoVo syötti aggressiivisesti, kuten oikeastaan kaikki meitä vastaan. En sanoisi, että he yllättivät meidät, mutta Nelli Rantanen pelasi todella hyvän ottelun. Nyt meidän täytyy keskittyä OrPo-otteluun, josta tulee vaikea. Kerroin kuitenkin tytöille, että pelimme taso nousee, jos vastustajakin on parempi.

HPK-keskitorjuja Daniela Öhman:

- Tärkeintä on tietysti, että saimme nämä kolme pistettä. Mielestäni olisimme pystyneet parempaankin. Tarkoitus oli keskittyä siihen omaan peliin ja parantaa sitä, mutta oli aika ailahteleva. Sen ei pitäisi vaikuttaa siihen, että olemme pelanneet paljon. WoVo oli ainakin parempi kuin viimeksi. Heidän uusi keskipelaajansa (Ekaterina Klimova) sai hyvin torjuttua palloa, ja heidän pelinsä on nyt organisoidumpaa. Omaan suoritukseeni en ole kyllä tyytyväinen. Oli aika vaikea peli, varsinkin torjunnassa, jota oli nyt tarkoitus kehittää.

WoVo-päävalmentaja Teemu Mäkikyrö:

- Alkukaudesta meillä oli hyviäkin pätkiä, mutta tämä oli pitkään aikaan ylivoimaisesti parasta tekemistä. Eilen pääsimme viimeisessä erässä "kartalle" ja tänään pystyimme jatkamaan siitä. Luulen, että jos meillä olisi parikin voittoa alla tällä kaudella, olisimme varmaan pystyneet hoitamaan toisen erän. Siinä näkyi se epätietoisuus omasta tekemisestä, kun olisimme voineet oikeasti voittaa. Siellä tuli virheitä, joita ei tullut pelin alkupuolella. Sillä tavalla olen tyytyväinen, ettei näissä peleissä HPK:ta, Saloa ja Pölkkyä vastaan tarvitse miettiä tulosta. Ne ovat omalla tavallaan tärkeitä pelejä meille. Parsitaan peli kasaan ja toivotaan, että saisimme jo näistä muutaman pisteen. Sen jälkeen alkaa taistelu. Toivotaan, että saamme Cassien kuntoon nyt.

WoVo-libero Outi Polso:

- Näistä peleistä, joissa olen ollut mukana joulukuusta asti, oli kyllä selvästi paras. Oli taistelua ja pitkiä palloja sekä tiesimme, mitä teimme. Nyt oikeasti pelasimme, kun se on jäänyt aiemmin jotenkin vajaaksi. Nyt olimme jo jossain puolivaiheilla siitä, mihin oikeasti pystymme. Ehdottomasti tuollaiset pidemmät vastustajan pisteputket pitäisi saada heti poikki. Niihin me tänään kaaduimme, kun vastustajalla oli tosi hyviä syöttöputkia, emmekä saaneet palloa ylös. Se vähän lahotti hyökkäystä. Uskon, että HPK:kin voi olla aika paljon parempi, vaikka en ole kovin montaa heidän peliään nähnytkään tällä kaudella.

LähiTapiolan pisteet
3 Öhman HPK
2 Rantanen WoVo
1 Karhu HPK

HPK - WoVo Rovaniemi 3-0
25-17, 25-23, 24-18
HPK: Karhu 12/+8, Öhman 12/+8, Savard 10/+5
WoVo Rovaniemi: Rantanen 18/+13, Klimova 8/+5, Pyhäjärvi 6/+-4
Katsojia: 305

Ottelutilasto

Kuvat: Veli-Matti A. Pitkänen /HPK

  Takaisin