Yli 1500 näki kotivoiton Salossa

04.11.2016

Peräti 1511 katsojaa näki mielenkiintoisen liigaottelun perjantai-iltana Salohallissa, kun LP Viesti kukisti LP Kangasalan 3-1 (25-18, 21-25, 25-21, 25-22).

Bonusta junioreille -tapahtuma veti Salohalliin 1511 katsojaa. LP Viesti oli antanut ottelun pääsyliput myyntiin alueen junioriseuroille, jotka saivat lipputulot. Homma toimi upeasti, kuten yleisömäärä kertoo.

Kotijoukkueen tehokkaimmaksi nousi keskipelaaja Vera Klimovich, joka hyökkäsi 67% tehoilla 16/+13 ja torjui kuudesti. Anna Czakan tuli toiselle keskipaikalle loppupelistä onnistuen mm. kolmella ässällä kiusaamaan vieraita. Libero Hillaelina Mäntylä oli jälleen kerran mainio roolissaan.

Kotijoukkueen yleispelaajien tehot jäivät illassa mataliksi, 33 %. LP Viestin paidassa debytoi Saana Lindgren 1-sarjajoukkue Salon Viestistä.

LP Kangasalan riveissä nähtiin uusi hakkuri, kolumbialainen Dayana Segovia. Segovia teki 15/+2 tehtyään yhteensä peräti 11 hyökkäysvirhettä (7 torjuntaan, 4 suoraa virhettä). Viime kaudell vielä Salossa 1-sarjaa pelannut nuori Jutta Riikonen pelasi nyt yleispelaajan tehden komeilla 56% tehoilla 11/+3. Hanna Salomäki sai kasaan 15/+3. Maajoukkueen keskipelaajakaksikon Daniela Öhman-Roosa Laakkonen ilta ei ollut paras mahdollinen hyöökkäystehojen jäätyä alle 30%.

Segovia aloitti ottelun tyylikkäästi. Hän torjui joukkueelleen ensimmäisen pisteen, ja toisen Kangasala-pisteen tarjosivat salolaiset lyömällä paljon Segovian torjunnan ohi leveäksi. LP Viesti kulki ensimmäisessä erässä koko ajan muutaman pisteen karkumatkalla.

Erän loppuun päävalmentaja Tomi Lemminkäinen teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Viesti laittoi kentälle Lindgrenin. 17-vuotias hakkuri pääsi nauttimaan uransa ensimmäisessä Mestaruusliiga-pelissään 25-19 –erävoittoon vieneestä pisteestä.

Toinen erä alkoi Kangasalan komennossa. Vierasjoukkue maisteli moneen kertaan kolmen pisteen johtoa, mutta LP Viesti nousi pariinkin otteeseen tasatilanteeseen (8-8, 15-15). Kangasala oli kuitenkin väkevämpi ja Viesti oli pakotettu pelaajavaihtoihin. Noora Kosonen ja Nadezhda Gokhshtein otettiin huiliin. Ronja Heikkiniemen ja Anna Czakanin tulo kentälle piristi joukkuetta hetkellisesti 20-22 –tilanteeseen asti. Vieraiden 21-25 –voittopisteen nuiji voimalla Segovia.

Kolmas erä oli tasainen. Joukkueet tekivät pisteitä lähes vuoronperään. LP Viestin kapteeni Pauliina Vilponen raatoi käytännössä joka puolella kenttää. Kangasala puolestaan pysyi pelissä mm. serbialaispassari Jovana Gogicin juonikkuuden ansiosta. Teknisen aikalisän jälkeen Lemminkäinen vaihtoi jälleen kentälle Czakanin ja hetkeä myöhemmin myös Heikkiniemen. Kangasala kävi 16-18 –karussa, mutta lopussa Viesti oli etevämpi. 24.pisteen salolaisille teki Heikkiniemi ässäsyötöllä ja seuraavassa hyökkäyksessä Kangasala teki verkkovirheen. Erä LP Viestille 25-21.

LP Kangasala ei tehnyt ottelussa yhtään vaihtoa. LP Viesti jatkoi neljänteen erään kolmannessa erässä onnistuneella seitsikolla. 7-7 –tilanteen jälkeen Viesti otti ohjat itselleen. Czakan kiitti peliajasta viemällä syöttövuorollaan joukkueensa 11-7 -johtoon. Viesti haki lähes 2-tuntiseksi venyneen ottelun voiton lopulta pistein 25-22.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja, LP Viesti:

- Odotetun tiukka peli. Tasaista oli. Kumpikaan ei saanut kunnollista eroa missään erässä. Numerot ovat oikeudenmukaiset. Jos tilastoja katsoo, niin meillä oli vastaanotossa vaikeuksia toisessa ja neljännessä erässä. Toisessa erässä prosentti oli vain 13, ja silti taistelimme erän voitosta. Kangasala oli sitkeä vastustaja. Tämä oli meille tärkeä voitto.